1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound CARD!!!!

Discussion in 'Drivers' started by dylantheskater, Aug 25, 2004.

  1. display

    none detected


    multimedia


    none detected
     
  2. spud

    spud D-A-L Team Member (UK)

    have you installed then run the berlac adviser so we can see exactly what you have got in your system
     
  3. spud

    spud D-A-L Team Member (UK)

  4. Operating System System Model
    Windows XP Home Edition Service Pack 1 (build 2600) VIA Technologies, Inc. PT800-8237
    Processor a Main Circuit Board b
    2.80 gigahertz Intel Pentium 4
    8 kilobyte primary memory cache
    512 kilobyte secondary memory cache Board: http://www.abit.com.tw/ VI7 (VIA PT800-8237) 1.x
    Bus Clock: 200 megahertz
    BIOS: Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG 12/25/2003
    Drives Memory Modules c,d
    80.05 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
    77.23 Gigabytes Hard Drive Free Space

    HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B [CD-ROM drive]
    3.5" format removeable media [Floppy drive]

    SAMSUNG SP0802N [Hard drive] (80.06 GB) -- drive 0, s/n S00JJ30X248595, rev TK100-24, SMART Status: Healthy 256 Megabytes Installed Memory

    Slot 'A0' is Empty
    Slot 'A1' has 256 MB
    Local Drive Volumes

    c: (on drive 0) 80.05 GB 77.23 GB free

    Network Drives
    None detected
    Users Printers
    local user accounts last logon
    Bonnie 11/22/2004 11:46:26 AM (admin)
    Dylan 11/22/2004 3:40:24 PM (admin)
    local system accounts
    Administrator never (admin)
    Cory never (admin)
    Guest never
    HelpAssistant never
    Riley never (admin)
    SUPPORT_388945a0 never


    Marks a disabled account; Marks a locked account None detected
    Controllers Display
    Standard floppy disk controller
    Primary IDE Channel [Controller]
    Secondary IDE Channel [Controller]
    VIA Bus Master IDE Controller None detected
    Bus Adapters Multimedia
    Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
    VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller
    VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller
    VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller
    VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller None detected
    Communications Other Devices
    VIA Compatable Fast Ethernet Adapter
    Network Card MAC Address: 00:50:8D:56:9F:68
    Network IP Address: 137.186.186.195 / 19 Hewlett-Packard ScanJet 5100C
    Logitech QuickCam Express
    Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
    PS/2 Compatible Mouse
    USB Printing Support
    USB Root Hub
    USB Root Hub
    USB Root Hub
    USB Root Hub
    USB Root Hub
    Virus Protection
    No details available
    Installed Microsoft Hotfixes [Back to Top]
    Internet Explorer
    SP1 (SP1)



    Click here to see all available Microsoft security hotfixes for this computer.

    Marks a HotFix that verifies correctly
    Marks a HotFix that fails verification
    (note that failing hotfixes need to be reinstalled)
    Unmarked HotFixes lack the data to allow verification
     
  5. spud

    spud D-A-L Team Member (UK)

    brilliant thats what we need please leave it with me and i will have a look in the morni ng
     
  6. what time is it for u
     
  7. spud

    spud D-A-L Team Member (UK)

    11;30 pm gmt
     
  8. holy.. lol... well good night... haha its 4 30 PM here
     
  9. spud

    spud D-A-L Team Member (UK)

    cheers my teddy bear is calling me
     
  10. [/B]i take it ur leaving?
     
  11. jephree

    jephree ¨*·.¸ «.·°·..·°·.» ¸.·*¨

    Is the problem that you have NO Audio?

    Just to check: open Device Manager:
    start/ run/ devmgmt.msc
    look under: sound, video & game controllers
    post what you see.

    Your audio is an on-board chip: "6-Channel Audio
    Lets you enjoy 6-channel audio without having to buy advanced sound cards."
    Unless you have overrun it with a multi-media card; but I dont see one in your scans.

    There is a BIOS upgrade as well as drivers available from ABIT.
    I would try the driver upgrade first. Only flash your BIOS if you are really familiar with what you are doing!

    There is also a Forum there for ABIT questions should the drivers not set you up.

    Here are the links:

    ABIT USA

    VIA 4 in 1 Service Pack 4.51
    The VIA Hyperion 4in1 drivers automatically detect your operating system and will install only what is necessary.

    ABIT USA Forums
     
  12. k please forgive my French ;)


    i have no ****ing sound card.. no ****ing sound whatsoever, except a stupid little beep thats pisses me off when i use MSN Messenger

    i go to start/control panel/ sounds/ then sound and NO AUDIO DEVICE INSTALLED

    im sorry but dont give me links like that, i have no ****ing clue where to go... Tassie Devil helped me before so if youd like ask her, maybe private message.

    some other guy i private messaged gave me **** for doin that

    now, to make this clear... i have no ****ing sound device installed... i have the sound CARD but not the CD to install it

    all im doing is repeating myself now and ur giving me programs that do not ****ing help at all


    PS im in ****ing safe mode right now cuz VIA 4 in 1 Service Pack 4.51 ****ed up and it said that i have a ****ing program installed thats making windows **** up.

    peace
     
  13. fatass

    fatass Techie7 New Member

    I Have The Exact Same Problem And I Mean exact
     
  14. jephree

    jephree ¨*·.¸ «.·°·..·°·.» ¸.·*¨

  15. ya know what *-*-*-* IT!!!! i will just ignore this pierce of **** cuz ive got gta san andreas for PS2.... see yalll and thanx for trying
     
    Last edited by a moderator: Nov 23, 2004
  16. d-a-l

    d-a-l Techie7 Administrator Staff Member Techie7 Chief

    This is probably the biggest load of crap i've ever had posted here, dylantheskater, your banned.
     
  17. LaFreak

    LaFreak Techie7 New Member

    I have exactly the same problem.. I read this topic and downloaded AIDA32, to see what type of Soundcard I've got. It's a: SiS-7012 Audio Device

    So I went looking on Google for <Name soundcard> + Driver and downloaded one. But while installing it occured an error, and setup cancelled automaticly..

    Can someone please help me with this issue? Maybe someones knows a working driver?
     
  18. dylan_the_skater

    dylan_the_skater Techie7 New Member

    Hello, it is me, dylantheskater....

    I have recently found what I've been looking for:

    Sound Driver



    Im sorry for what I did before, I realized you guys put in alot of work and time helping others, so again thanx, especially you Jephree, for putting up with my bull crap and kept on trying...



    During the months I've learned more about my PC and other stuff.... So I currently have no problems right now, that you guys could solve anyways...


    So again, Id like to thank you guys all for helping me... and I thot I would show you my conclusion, for future problems..


    Seeya,
    dylan
     
  19. jephree

    jephree ¨*·.¸ «.·°·..·°·.» ¸.·*¨

    hey :cool:

    thanks for the update!

    glad you got things goin...

    I always enjoyed your "spirit" dylan

    best of luck 2 ya :D