Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Home Network shares files and printer but not broadband

Discussion in 'Windows XP Help' started by Daisy1953, Jan 9, 2006.

  1. Daisy1953

    Daisy1953 Techie7 New Member

    Hi ,
    I have had Home Networking working OK on these two computers for quite a while, but after a bad virus attack on the host PC I had to reinstall Windows Xp. I set up Home Networking again and can share files and the printer OK but not the Broadband.

    I have tried with all firewalls off and for a short while with all anti virus off.

    I have run the wizard on both PC's quite a few times and have followed the Troubleshooter, all to no avail. I can share the printer and files alright, but not the broadband internet connection. Broadband works OK on the Host PC but cannot be accessed on the Client Laptop through the network. If the broadband modem is connected directly to the laptop it works fine.

    If you can give me any assistance, I would be extremely grateful,

    Regards

    Daisy

    ............................................................................


    Broadband SpeedTouch 330 USB ADSL PPP 1.1Mbps

    ........................................

    Host PC
    Medion MT5
    Windows XP Home SP2
    Pentium 4 2.00 GHz
    1024 MB RAM
    Nvidia MX460
    DirectX 9.0c
    Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

    .....................................

    Client Laptop
    Acer 2201LC Travelmate
    Windows XP Home SP2
    Intel Celeron 2.66 GHz
    190MB RAM
    Radeon 9000
    DirectX 9.0c
    Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

    ....................................

    PC connecting cable
    RJ45 Crossover
  2. play gamer

    play gamer Techie7 New Member

    suppose u use ethernet ?
  3. abes

    abes Techie7 New Member

    Have you tried disabling all the firewalls running on both computers? Also try booting to the Safe Mode with Networking on the laptop and see if the connection works?
    Last edited: Jan 10, 2006
  4. Daisy1953

    Daisy1953 Techie7 New Member

    :(
    Last edited: Jan 11, 2006
  5. Daisy1953

    Daisy1953 Techie7 New Member

    Hi
    Thanks for your responses.
    Have tried starting up in safe mode and it makes no difference - not sure what else to try.
    Any other ideas?
    Not sure if it isn't some sort of configuration problem but don't know where to look.

    Any help appreciated.
    Many thanks
    Daisy
  6. chronecro

    chronecro Techie7 New Member

    Try this: run regedit and go to
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
    DWORD KEY "restrictanonymous" = 1
    and change the value for that key to 0
  7. Daisy1953

    Daisy1953 Techie7 New Member

    :D
    Hi
    Thanks for the suggestion.
    Managed to get the connection working this afternoon - it was an ICP/TP protocol problem that has now been sorted and the two pc's are now sharing the internet without any problems.
    So once again, many thanks to you all for your suggestions.
    Regards
    Daisy :)